Alles over cryptomining

Introductie tot Helium Mining

Leer stap voor stap hoe jij kunt beginnen met het genereren van passief inkomen

Wat is Helium Mining en hoe werkt het?

Om uit te leggen hoe jij passief geld kan genereren met Helium Mining, moeten we eerst uitleggen wat Helium doet. Hiervoor beginnen we bij het Internet of Things.

 

Wat is het Internet of Things (IoT)?

Het Internet of Things (IoT) is zoals de naam het al aangeeft, internet voor dingen of apparaten. Steeds meer apparaten hebben tegenwoordig wifi verbinding nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een slimme wasmachine, een slimme koelkast of zelfs een slimme tandenborstel. Al deze slimme apparaten zijn voorzien van een computerchip en vragen om verbinding met je wifi. Dit stelt slimme apparaten in staat om informatie te verzamelen en met jou te delen via bijvoorbeeld een app op je telefoon. 

 

Waarom is het Internet of Things nodig?

Op het moment van schrijven zijn er naar schatting 65 miljard slimme apparaten die allemaal toegang willen tot een netwerk. Als al deze apparaten informatie verzamelen en verzenden over het internet netwerk, dan legt dat een enorme belasting op het internet. Hierdoor ontstond de noodzaak om een nieuw netwerk te beginnen voor al deze slimme apparaten, het IoT.

 

Wat is het Helium Project?

Het Helium Project lanceerde in juli 2019 een IoT-netwerk waardoor draadloze slimme apparaten een netwerk hebben om data te verzenden. Voor de dekking van dit netwerk, wil het Helium Project dat mensen zelf een Helium Hotspot neerzetten. Om deze reden wordt het helium netwerk ook wel “The people’s network” genoemd. Mensen die een Helium Hotspot neerzetten en hiermee bijdragen aan het IoT netwerk, worden hiervoor beloond met de cryptovaluta Helium (HNT). 

 

Wat is Helium Mining?

Zodra je bijdraagt aan het Helium Project om hiervoor beloond te worden met HNT, wordt dit ook wel Helium Mining genoemd. 

 

Hoe kan ik HNT verdienen met een Helium Hotspot?

De belangrijkste manieren waarom een Helium Hotspot HNT verdient is door Proof of Coverage, Relay Device Data en Witnesses.

Proof of Coverage:

Hotspots verdienen HNT door deel te nemen aan de Proof-of-Coverage van het IoT. Des te meer “coverage”, ofwel dekking een hotspot bijdraagt aan het IoT, des te groter de beloning hiervoor is.

 

Relay Device Data:

Wanneer er apparaten in jouw omgeving zijn die gebruik maken van jouw Helium Hotspot om data te verzenden, ontvang jij hier HNT voor.

 

Witnesses: 

Hotspots die Proof-of-Coverage activiteit van andere hotspots monitoren en rapporteren , ontvangen hiervoor een deel van de HNT. Hoeveel HNT een hotspot hiervoor als beloning ontvangt,  is afhankelijk van hoeveel activiteit ze hebben waargenomen (witnessed). 

Waarom betaalt het Helium Project mensen die deelnemen aan het IoT met HNT?

Bedrijven en developers profiteren van “the people’s network”, omdat zij dankzij dit netwerk, betaalbare verbinding krijgen voor hun IoT apparaten.Dit zorgt ervoor dat het voor het Helium Project, belangrijk is om een zo groot mogelijk netwerk uit te bouwen. Iedereen die wil bijdragen aan dit netwerk, wordt hiervoor beloond. 

 

Hoe kan ik bijdragen aan het Helium Netwerk?

Om bij te dragen aan het Helium Netwerk, moet je een zogenaamde node op dit netwerk plaatsen. Een node is een combinatie van een blockchain mining machine en een draadloze gateway. Dit klinkt ontzettend ingewikkeld, maar waar het op neer komt is dat je zelf een Helium Hotspot aan moet schaffen en neerzetten. Een Helium Hotspot kost tussen de 500 en 1100 euro. Het prijsverschil zit voornamelijk in hoeveel dekking het apparaat kan geven. Des te groter het bereik van de Helium Hotspot, des te meer dekking jij bijdraagt aan het IoT en des te meer HNT je hiervoor krijgt.

Bekijk onze IoT Miners >>