De bekendste en meest effectieve Helium Miner is de Bobcat Miner 300. Door de populariteit van de Bobcat 300 is deze miner op dit moment niet aan te slepen. Overal is de Bobcat 300 uitverkocht en staan er duizenden backorders voor deze miner. Dit heeft ertoe geleid dat het op dit moment ontzettend riskant is om een Bobcat Miner aan te schaffen. Wij zetten de risico’s voor je op een rijtje.

 

1: De Bobcat Miner 300 is niet in Nederland verkrijgbaar

Het zal je misschien verbazen, maar de Bobcat Miner 300 is niet in Nederland verkrijgbaar en is ook nooit in Nederland verkrijgbaar geweest. De enige manier om deze miner te bemachtigen, is door deze in het buitenland te bestellen. Doordat je de Bobcat Miner niet in Nederland koopt ben je niet beschermd door het Nederlandse consumentenrecht.

 

2: De betalingsmethoden voor een Bobcat 300 Miner zijn omslachtig

Met betaalmethodes zoals Credit Card of PayPal is een aankoop ook buiten de EU beschermd. Via een claim kan je via de Creditcardmaatschappij of PayPal je geld terugkrijgen wanneer er iets niet klopt. Een Bobcat 300 kan echter alleen betaalt worden met de stablecoin USDC. Om de cryptovaluta USDC te bemachtigen, moet je eerst een account aanmaken op Binance of Coinbase en geld storten op één van deze exchanges.

 

3: Het importeren van de Bobcat Miner 300 komt met extra onkosten

De officiële verkoper van de Bobcat Miner 300 zit in Amerika. Je kan direct bij Bobcat zelf bestellen. Er zijn echter wel een aantal dingen om rekening mee te houden. Aangezien het product uit Amerika komt, kan jouw bestelling vast komen te liggen bij de douane wanneer deze naar Nederland verstuurd wordt. Op dit product kunnen vervolgens ook nog eens importheffingen en inklaringskosten worden gerekend.

 

4: Je moet opletten dat je de juiste versie van de Bobcat 300 koopt

Er zijn meerdere versies van de Bobcat 300. Iedere versie heeft een andere golflengte. Klanten uit Nederland hebben de EU versie van de Bobcat nodig. Andere versies zullen niet werken in Nederland.

 

5: Retourneren of garantieclaim is lastig bij een buitenlands bedrijf

Je gaat er natuurlijk vanuit dat je de Bobcat Miner 300 wil houden, maar wat als het product onverwacht toch niet bevalt of het gaat stuk? Het retourneren van het product naar Amerika kan erg duur worden. Mocht je per ongeluk een Amerikaanse Bobcat besteld hebben, dan zal deze niet werken in Nederland. Wat doe je dan?

 

6: Support en hulp zijn alleen in het buitenland bereikbaar

Heb je vragen of is er iets niet goed met jouw bestelling? Je moet rekening houden met tijdzones wanneer je contact wil opnemen met een bedrijf uit Amerika. Daarnaast kan communicatie alleen in het Engels plaatsvinden. Je hebt ook geen aankoopbescherming vanuit Amerika.

 

7: Extreem lange levertijd

Op dit moment staan er zoveel Bobcat Miners in backorder, dat ze volgens Bobcat op dit moment een levertijd hebben van 12 tot 20 weken. De levertijd is exclusief verzendtijd, welke ook nog eens een aantal weken in beslag neemt. Op diverse fora zijn posts te vinden van klanten die al bijna een jaar op hun bestelling wachten. Wil je afzien van je bestelling? Helaas kun je geld niet terugkrijgen, zolang jouw bestelling nog in backorder staat.

 

8: Er worden wachtlijst plekken voor de Bobcat Miner 300 verkocht

Wil je geen 12 tot 20 weken wachten op jouw Bobcat 300? Tegenwoordig zijn er mensen die hun plek op de wachtlijst voor de Bobcat verkopen. Dit komt natuurlijk met de nodige zorgen of je wel daadwerkelijk die plek op de wachtlijst bemachtigd of dat deze plek door een oplichter wordt aangeboden. Deze wachtlijst plekken worden in sommige gevallen voor honderden of zelfs duizenden euro’s verkocht.

 

 9: Er zijn veel oplichters actief die beweren dat ze een Bobcat Miner 300 verkopen

Regelmatig komen er advertenties op marktplaats of andere verkoopplekken voorbij voor een Bobcat 300. Het is echter maar de vraag of deze advertenties legitiem zijn. Door de enorme wachtlijsten proberen veel geïnteresseerden de Bobcat 300 via een ander kanaal te bemachtigen, hier wordt veel misbruik van gemaakt. De prijs wordt opgedreven, er worden Amerikaanse varianten in plaats van EU varianten doorverkocht of iemand gaat er met het aankoopbedrag vandoor.

 

10: De Bobcat Miner 300 is niet bijzonder

Alle Helium Hotspots doen hetzelfde. De Bobcat 300 is zo populair omdat deze de meest gunstige prijs/effectiviteit ratio zou hebben. Het prijsverschil tussen Helium Hotspots is namelijk afhankelijk van hoeveel bereik dat ze hebben. Hoe groter het bereik  van de Helium Miner is, des te meer HNT deze Helium Hotspot zal minen. De grote vraag is echter… Is de prijs/effectiviteit ratio nog wel zo gunstig met de extreem lange levertijden en verborgen extra kosten?

 

Een beter alternatief

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen met Helium minen op een veilige manier? Bekijk snel de Heltec Automation Indoor Helium Hotspot. Deze Helium Miner is direct leverbaar en wordt vanuit Nederland verkocht. Alle Helium Miners die op werkdagen voor 15.00u besteld worden, worden de eerstvolgende werkdag geleverd. Wacht niet langer en begin binnen 24 uur met HNT minen.

Wil je graag meer weten over hoe een Helium Miner werkt? Lees dan onze introductie tot Helium Mining.