Alles over cryptomining

Introductie tot GPU Cryptomining

Leer stap voor stap hoe jij kunt beginnen met het genereren van passief inkomen

Wat is minen en hoe kun je passief geld verdienen met cryptomining? In dit artikel leggen we het je allemaal uit.

Met de opkomst van cryptovaluta is er een nieuw soort database ontwikkeld, ook wel een “blockchain” genoemd, waarin allerlei gegevens kunnen worden opgeslagen. Dit kunnen transacties zijn, zoals betalingen met een digitale munt, maar ook andere belangrijke gegevens die tussen twee partijen worden uitgewisseld, zoals contracten, diploma’s of eigendomsbewijzen.

Al deze transacties hebben met elkaar gemeen dat ze worden omgezet in blokjes digitale informatie die digitaal “ondertekend” zijn door twee partijen. Doordat deze uitwisseling van gegevens geschiedt zonder tussenkomst van een derde partij, zoals bijvoorbeeld een bank, is er een nieuwe manier van controle nodig.

Wat is Cryptomining?

Deze vorm van controle wordt ook wel cryptomining genoemd. Mining is het valideren van transacties op een blockchain. Voor het valideren van deze transacties is een computer nodig die kan berekenen of de transacties kloppen. Elke transactie wordt meerdere malen geverifieerd door willekeurige computers. Wanneer een transactie voldoende geverifieerd is, wordt er een nieuw blokje informatie aan de blockchain toegevoegd. Als beloning voor het toevoegen van dit blokje informatie, worden de computers betaald met cryptovaluta.

Wat is een blockchain?

Een blockchain is een database waarin transacties worden opgeslagen, waarbij alle informatie wordt versleuteld met behulp van een techniek die cryptografie wordt genoemd. Hier komt ook de term cryptovaluta vandaan voor transacties met digitale betaalmiddelen die gebruik maken blockchaintechnologie.

Hoe werkt een blockchain?

Binnen de blockchain wordt een transactie omgezet in een blokje informatie dat wordt ondertekend wordt door twee partijen. Dit blokje informatie wordt geverifieerd door cryptominers. Pas nadat het blokje informatie gevalideerd is, wordt het toegevoegd aan de blockchain. Het meest recente blokje bevat altijd informatie over de laatste transactie, maar ook informatie over alle voorgaande transacties. Hierdoor ontstaat een lange, onveranderbare en onkraakbare informatieketting. Aangezien het laatste blokje altijd informatie bevat van alle voorgaande blokjes, is er steeds meer en meer rekenkracht nodig om het volgende blokje informatie te verifiëren. Het verifiëren van een blokje informatie – zodat dit dus aan de blockchain kan worden toegevoegd – wordt ook wel “hashing” genoemd.

Wat is Hashrate?

Om een blokje toe te voegen aan een blockchain, moet een computer eerst de meest actuele transacties vinden die nog moeten worden geverifieerd. Wanneer een computer deze vindt, kan de computer de transacties verifiëren en toevoegen aan de blockchain. Op het moment dat dit lukt, wordt de computer beloond voor het leveren van de rekenkracht die nodig was om deze transactie te verifiëren. Aangezien het laatste blok in de blockchain, informatie bevat van alle voorgaande blokken, neemt de moeilijkheidsgraad voor de berekeningen in de loop der tijd dus toe voor een computer.

De “hashing power” van een computer is de rekenkracht die een computer heeft om berekeningen op te lossen. De hoeveelheid berekeningen die een computer kan maken met de rekenkracht die een computer heeft, wordt ook wel uitgedrukt in “hashes per seconde”, ofwel hashrate, H/s. 

  • 1 kH/s is 1,000 hashes per seconde
  • 1 MH/s is 1,000,000 hashes per seconde
  • 1 GH/s is 1,000,000,000 hashes per seconde
  • 1 TH/s is 1,000,000,000,000 hashes per seconde
  • 1 PH/s is 1,000,000,000,000,000 hashes per seconde

Hoe meer berekeningen een computer kan maken, des te groter de kans is dat een computer de transacties in een blockchain kan verifiëren en hiervoor een beloning krijgt. Deze beloningen kunnen oplopen tot honderden duizenden euro’s per blok. Om deze reden werken computers vaak samen in een zogeheten “mining pool”, waarin computers hun rekenkracht combineren om een blok sneller op te lossen. De beloning wordt vervolgens over alle computers verdeeld. 

Waar te beginnen met cryptominen?

Het allerbelangrijkste voor cryptominen is de hashrate van een computer. Hoe hoger de hashrate, des te groter de kans dat een computer een blokje kan toevoegen aan een blockchain.

Bij GPU Mining, wordt de hashrate van een computer bepaald door de videokaart, waarbij geldt dat hoe meer videokaarten er worden aangesloten en hoe beter de kwaliteit van deze videokaarten is, des te hoger de uiteindelijke hashrate van een computer is. 

 

Heb je geen idee hoeveel hashrate je nodig hebt en hoeveel je hiermee kan verdienen? Dat is geen probleem, want bij Miners Nederland hebben wij bij onze standaard modellen GPU Miners de winst alvast voor je uitgerekend. Bij aanschaf van een GPU Miner, brengen wij de miner bij je thuis, sluiten we de miner aan en stellen we deze af op de meest rendabele mining pool. Het enige wat jij hoeft te doen is de computer aan laten staan en toekijken hoe het geld binnenstroomt.

Ben je nieuwsgierig geworden? Klik hier om te zien hoeveel onze cryptominers per maand aan passief inkomen genereren.

GPU-Miners >>