De vraag of GPU minen winstgevend is in 2023, blijft relevant in de wereld van cryptovaluta. In dit artikel onderzoeken we de winstgevendheid van GPU-mining op Kaspa-coins gedurende een periode van 90 dagen. We houden rekening met verschillende stroomkosten per kilowattuur (kWh) en de prijsschommelingen van Kaspa-munten.

 

Analyse van GPU minen met Kaspa coin

In onze analyse hebben we de winstgevendheid van het minen van Kaspa-coins onderzocht voor verschillende stroomkosten. Zelfs wanneer dagelijkse winsten onrendabel lijken vanwege hoge stroomkosten op websites zoals www.whattomine.com kan een miner toch winst maken als je de munten vasthoudt en verkoopt wanneer de prijs stijgt. Bijvoorbeeld, bij een stroomkost van 20 cent per kWh, leek geen enkele dag winstgevend, maar na 90 dagen had onze testminer toch €100,- winst gemaakt. Dit was na het aftrekken van de stroomkosten!

Wat is Kaspa?

Kaspa is een gedecentraliseerd, open-source cryptocurrency-platform dat zich richt op schaalbaarheid, veiligheid en toegankelijkheid. Ze bestaan sinds november 2021. Het platform beoogt de uitdagingen aan te pakken waarmee traditionele blockchain-systemen worden geconfronteerd, zoals hoge transactiekosten en trage bevestigingstijden. Kaspa maakt gebruik van een nieuw consensusmechanisme genaamd het “GHOSTDAG”-protocol, dat snellere transactiebevestigingen, verhoogde doorvoer en een hoog beveiligingsniveau mogelijk maakt.

De infrastructuur van Kaspa ondersteunt de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en slimme contracten, waardoor het een ideaal platform is voor verschillende gebruiksscenario’s, waaronder financiën, gaming en meer. Bovendien is het platform ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, wat een wijdverspreide adoptie onder gebruikers en ontwikkelaars aanmoedigt.

Kaspa staat momenteel op rank #215 op www.coinmarketcap.com  en heeft de afgelopen maanden een groei meegemaakt van €0,004 naar €0,02 cent! Je Kaspa coins komen gemakkelijk in je online wallet, of op Gate.io, MEXC of CoinEx.

 

Het belang van strategisch verkopen en de impact op GPU minen winstgevendheid

Een cruciaal aspect van GPU minen winstgevendheid is het vasthouden van munten en ze op het juiste moment verkopen. Prijsschommelingen van munten kunnen een aanzienlijke impact hebben op de algehele winst. Door munten vast te houden en te verkopen wanneer de prijs stijgt, kunnen miners profiteren van de waardevermeerdering en hun winstgevendheid op lange termijn verbeteren.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals stroomkosten en de efficiëntie van mining-hardware bij het beoordelen van de winstgevendheid van GPU-mining. Het kiezen van de juiste hardware en het optimaliseren van de energie-efficiëntie kan ook bijdragen aan een betere winstgevendheid. Bij Miners Nederland zorgen wij er uiteraard voor dat wij jouw miner zo afstellen dat deze op de meest efficiente stand staat. Zo is het stroomverbruik tegenover de opbrengst het meest gunstig.

 

Conclusie

GPU minen kan nog steeds winstgevend zijn, zelfs in situaties waar de dagelijkse winstgevendheid onzeker lijkt. Het strategisch vasthouden en verkopen van geminede munten op het juiste moment, rekening houdend met prijsschommelingen en stroomkosten, speelt een cruciale rol bij het verhogen van de winstgevendheid op lange termijn. Het selecteren van efficiënte mining-hardware en het optimaliseren van energieverbruik zijn andere belangrijke factoren om de winstgevendheid van GPU-mining te verbeteren. Dus, hoewel er geen garantie is voor succes, kunnen slimme strategieën en een goed begrip van de markt de winstgevendheid van GPU-mining vergroten.

Wil je meer te weten komen over GPU minen? Neem dan vooral even contact met ons op.