De migratie van Datadash naar AXS: Alles wat je moet weten

In een opmerkelijke ontwikkeling heeft de MXC Foundation aangekondigd dat ze een cruciale stap zet richting een volledig gedecentraliseerde MXC DAO. Deze verhuizing omvat de lancering van nieuwe platformen, een wallet en tokenbeheer, allemaal met de nadruk op volledige decentralisatie. In deze blogpost duiken we dieper in op deze opwindende veranderingen en wat ze betekenen voor MXC-houders.

 

MXC Foundation: De overgang naar decentralisatie

MatchX, de organisatie achter MXC, beschouwt deze overgang als het hoogtepunt van jaren van hard werk en bedrijfsstrategie. Ze benadrukken dat de kern van crypto decentralisatie is, en het MXC-team is vastbesloten ervoor te zorgen dat deze overgang gunstig is voor de gemeenschap.

 

DataDash naar AXS App: belangrijke datums

MXC zal alle operaties verplaatsen van de DataDash App naar de AXS App, en dit proces heeft plaatsgevonden van 14 tot 15 september 2023. De AXS App werd gelanceerd op 14 september, en de toewijzing van tokens vond plaats op 15 september.

 

Waarom deze Verandering?

MatchX geeft verschillende redenen voor deze opwindende overgang:

 • Verhoogde Transactiesnelheid: De overgang naar AXS belooft een aanzienlijk verhoogde transactiesnelheid voor datapayments, wat gunstig is voor gebruikers.
 • Verhoogd Token-Gebruik: De nieuwe omgeving zal het gebruik van MXC-tokens verbeteren en uitbreiden.
 • Data-Mapping en -Tracering: Een verbeterde data-mapping en -tracering zal beschikbaar zijn, waardoor gebruikers meer controle hebben over hun gegevens.
 • Verminderde GAS-Fees: Het traden van MXC zal resulteren in verminderde GAS-fees, wat kostenbesparingen betekent voor gebruikers.
 • Verbeterde integratie van derden: De integratie van derden in het datanetwerk zal worden verbeterd, wat zal resulteren in nieuwe tokens die gemijnd en getraceerd kunnen worden door miners.
 • Een gloednieuwe omgeving: Via een handig dashboard heb je in een keer een totaaloverzicht van alle nieuwe inzagen en functionaliteiten. Volledig draaiend op de blockchain zelf.

 

MatchX-AXS-Dashboard-2

Overgangsproces voor gebruikers

Om een soepele overgang te garanderen van DataDash naar AXS, moeten gebruikers een formulier invullen dat naar DataDash-gebruikers is gestuurd. Hierbij moeten ze hun Metamask-walletadres opgeven. Je kunt het formulier hier vinden.

Alle miners die na de 14 september het formulier invullen, worden om de zoveel weken alsnog gemigreerd. De verwachting is dat dit ongeveer om de 2 weken gebeurd.

Er wordt sterk aangeraden om hier een Metamask wallet aan te koppelen. Metamask kun je downloaden in de App Store of Google Play Store.

 

Het koppelen van de AXS App aan je Metamask Wallet

Voor de conversie van MXC-tokens heb je het volgende nodig:

 • Een Metamask-wallet, die je kunt downloaden in de App Store of Google Play Store.
 • MXC op het ERC20 (Ethereum) netwerk in je Metamask-wallet, waarvoor 10 euro doorgaans voldoende is. Je kunt MXC kopen op een exchange en naar je Metamask-wallet sturen. Je kunt via Metamask ook via iDeal wat Ethereum kopen en dat swappen voor MXC. Zo gedaan!
 • De Secret Recovery Phrase van je Metamask-wallet. Deze heb je gekregen bij het aanmaken van de app en bestaat uit 12 woorden. Je vind deze ook onder Settings (tandwieltje) > Security > Reveal Secret Recovery Phrase.

Stappen om je Coins te claimen

 1. Download de AXS App op je mobiel:
 2. Klik op ‘Import Wallet’ in het beginscherm en kies de optie Secret Recovery Phrase (geheime herstelzin). Hier vul je de 12 woorden van je Metamask wallet in.
 3. Maak desgewenst een username aan en ga naar het dashboard van de app. Je kunt deze stap ook overslaan, dit raden wij aan.
 4. Controleer vervolgens of het adres van je Metamask wallet hetzelfde is als je AXS wallet. Is deze anders? Dan heb je waarschijnlijk stap 2 niet goed uitgevoerd. Onder settings > security > reset wallet kun je de wallet resetten.
 5. Klik op ‘L3 Bridge’ om je gemigreerde coins te claimen.
 6. Volg de stappen om je MXC in je Metamask-wallet op het ERC20-netwerk om te zetten naar het nieuwe ZeKVM-netwerk van MatchX. Let op: Je dient 2x te klikken, eerst om te approven en dan om te bridgen.
 7. Klik vervolgens op Datadash in de tabjes bovenin, switch naar het ZeKVM-netwerk en claim je tokens door op ‘Claim xMXC’ te klikken.

Krijg je de melding ‘Claimfailed’? Dan heb je geen ERC20 MXC munten vanuit je Metamask wallet omgezet (zie stappen 4 en 5). Koop hiervoor eerst wat MXC munten op een exchange of in de Metamask wallet zelf door dit te swappen voor Ethereum.

 

Stappen om je miner te koppelen aan de AXS app

 1. Ga naar ‘Decentralized Mining Dashboard’.
 2. Klik op het plusje rechtsonder in de hoek.
 3. Accepteer dat de app toegang krijgt tot de camera.
 4. Scan vervolgens de QR-code van je miner
 5. Als het de eerste miner in jouw omgeving is, wordt er eerst gevraagd of je de Hexagon wilt claimen. Dit is nodig voordat hier gemined kan worden. Klik op ‘Ja’ en registreer de Hexagon op de Blockchain (je betaald hiervoor een gas fee)
 6. Vervolgens kun je de miner registreren. Kies evt. een skin en registreer de miner op de blockchain. Ook hiervoor betaald je wederom een gas fee aan het netwerk (meestal is dit tussen de 30 en 50 MXC, is het hoger? Dan kun je ervoor kiezen even te wachten tot een later tijdstip, wanneer het minder druk is op het netwerk gaan de fees naar beneden).
 7. Je miner verschijnt nu in je overzicht. Zie je de miner niet? Open dan even opnieuw de app.

 

Stappen om je fuel tank te vullen

 1. Ga naar ‘Decentralized Mining Dashboard’.
 2. Hier zie je de gekoppelde miners terug. Klik de miner open die je wilt vullen.
 3. Vervolgens zie je hier een ERC address, onder de S/N code. Deze bestaat uit hoeveel er momenteel in zit en de totale hoeveeelheid xMXC die je nodig hebt voor 100%. Bijv. 0/100 xMXC.
 4. Kopieer het ERC address door op de 2 vierkantjes te klikken naast het address.
 5. Vervolgens swipe je met 2 vingers naar rechts tot je terug bent op het Dashboard.
 6. Klik rechtsboven op het Wallet-symbooltje en klik op ‘beheer portfolio’, je krijgt een overzicht van je munten te zien.
 7. Klik onderin op verzend en kies xMXC.
 8. Vervolgens kies je hoeveel xMXC je wilt overmaken en kun je het ERC wallet-adres van je miner invoeren. We raden aan de fuel tank vol te maken. Je betaald hiervoor een gas fee met je MXC in je wallet. Let op: Stuur altijd eerst even een test toe als je nieuw bent met dit soort transacties.
 9. Je fuel tank wordt binnen 15 minuten gevuld.Als je teruggaat richting het hoofdmenu en kijkt in de wallet, zie je daar je transaction history. Hier kun je zien of de transactie is gelukt, of dat deze bijv. nog pending staat.
 10. Wil je meerdere miners vullen? Herhaal dan de stappen per miner.

 

Stappen om dagelijks je reward tokens de claimen

Je kunt om de 4 of 24 uur je geminede tokens claimen. Claim je deze niet per 24 uur? Dan gaan de tokens helaas verloren.

 1. Ga naar ‘Decentralized Mining Dashboard’.
 2. Open de miner waarvan je de coins wilt opnenen en klik op ‘View Epoch list’.
 3. Klik vervolgens op de knop ‘Claim’.
 4. Je krijgt een pop-up, er staat standaard (voor nu) 0.0 MXC en daaronder een gas fee. Een normale gas fee is tussen de 5 en 30 MXC, is het meer? Wacht dan even tot een later moment. Klik vervolgens op ‘Bevestig’ om je coins te claimen.
 5. Wanneer je een scherm terug gaat door met 2 vingers naar rechts te swipen. Zie je daar onder $Sensor tokens je nieuwe tokens staan.

Extra opmerking: er veranderd nog veel in de reward systemen van de miners. Zo is aangekondigd door MatchX dat de M2 pro miners bijvoorbeeld, krijgen vanaf begin Oktober een nieuw reward protocol krijgen. Wij verwachten zelf dat er in Oktober veel veranderd ten opzichte van nu. Houdt onze kanalen in de gaten voor updates!

Conclusie

Met de overgang naar AXS zet MXC een belangrijke stap in de richting van volledige decentralisatie, met beloften van snellere transacties en verbeterde tokenfunctionaliteit. We willen je graag vragen om het migratieproces zorgvuldig te volgen en bij vragen contact op te nemen met het team van Miners Nederland via WhatsApp voor snelle ondersteuning. De toekomst van MXC ziet er veelbelovend uit, met deze gedurfde stappen naar decentralisatie als leidende principes. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij.

Ondersteuning en toekomstige handleidingen

Om ieder te blijven voorzien van informatie en te ondersteunen tijdens deze overgang, zullen we deze week verdere handleidingen en hulpbronnen delen. Een van de aankomende handleidingen zal specifiek gericht zijn op het koppelen van je miners, waardoor je stap voor stap wordt begeleid om dit soepel te laten verlopen.

Als je ergens vastloopt of vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Om je zo snel mogelijk van dienst te zijn, moedigen we je aan om ons een bericht via WhatsApp te sturen.

Geschreven door Nick Quivooy

20 september 2023

Gerelateerde Artikelen

Bekijk ook onze Cryptominer Shop

MatchX Multi Token Miner

Gerelateerde Artikelen

Begin nu

It’s never too late to get started

Een verhaal dat wij vaak horen is dat mensen in de beginfase van Bitcoin overwogen hebben om Bitcoin in te kopen. Uiteindelijk hebben ze dit niet gedaan, omdat ze toendertijd geen vertrouwen hadden in Bitcoin. Nu hebben ze daar spijt van. Bitcoin was de allereerste cryptomunt, maar tegenwoordig is het niet meer de enige cryptomunt. Er zijn er diverse andere veelbelovende cryptomunten die hun opmars aan het maken zijn.

Het is nooit te laat om mee te liften op een nieuwe cryptocurrency.

Begin nu

It’s never too late to get started

Een verhaal dat wij vaak horen is dat mensen in de beginfase van Bitcoin overwogen hebben om Bitcoin in te kopen. Uiteindelijk hebben ze dit niet gedaan, omdat ze toendertijd geen vertrouwen hadden in Bitcoin. Nu hebben ze daar spijt van. Bitcoin was de allereerste cryptomunt, maar tegenwoordig is het niet meer de enige cryptomunt. Er zijn er diverse andere veelbelovende cryptomunten die hun opmars aan het maken zijn.

Het is nooit te laat om mee te liften op een nieuwe cryptocurrency.