Het kopen van een miner is voor de meeste mensen een behoorlijk grote investering. Het is daarom extra belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een miner. Om de miner te kopen die bij jou past moet je eerst een vijftal afwegingen maken.

 

1: Waarom een miner kopen in plaats van cryptovaluta kopen?

 

De voornaamste reden waarom mensen liever een miner kopen dan cryptovaluta, is omdat winst bij een miner gegarandeerd is. Wanneer je cryptovaluta koopt, moet je voldoende kennis van de markt hebben om te beslissen in welke crypto je wil investeren. Daarnaast is het afwachten om te zien wat de cryptovaluta gaat doen. Sommige cryptovaluta’s hebben jaren nodig om te groeien voordat het rendement interessant wordt. Met een miner kun je vooraf berekenen wat jouw opbrengst ongeveer per dag en per maand zal zijn. Natuurlijk fluctueert deze winst wanneer de koers prijzen fluctueren, maar je raakt je inleg nooit kwijt. Een miner kan tevens jarenlang doorgaan met crypto minen.

 

2: Waarom een miner kopen in plaats van te investeren in cryptotrading? 

 

Wanneer je niet zeker weet of bepaalde cryptovaluta’s interessant kunnen zijn om een lange tijd vast te houden, kun je ook (day) traden. Dit houdt in dat je cryptovaluta koopt en op korte termijn weer verkoopt om snel kleine hoeveelheden winst te maken. Het nadeel hiervan is dat het een erg arbeidsintensief proces is waarbij je veel de crypto koersen in de gaten moet houden. Beginnen met (day) trading is ingewikkeld en je moet erg veel kennis opdoen om te begrijpen hoe je geld kan verdienen met traden. Alleen de allerbeste traders – ongeveer 5% van alle traders – weet winstgevend te handelen in cryptovaluta’s. In tegenstelling tot crypto (day) trading, is het juist erg simpel om crypto te minen. Een miner moet eenmalig aangesloten en ingesteld worden en daarna blijft de crypto binnen stromen. Bij Miners Nederland wordt zelfs alle software voor je ingesteld, waardoor je zelf niks meer hoeft te doen en geen technische kennis nodig hebt. Makkelijker wordt het niet.

 

3: Welke coins wil je minen?

 

Miners kunnen vaak maar één of een beperkt aantal coins minen. Let bij het kopen van een miner daarom goed op welke coins een miner kan minen. Wanneer je geen voorkeur voor één of meerdere specifieke coins hebt, is het verstandiger om te kijken naar welke miner het beste rendement geeft ongeacht het soort coin. Bij een online webshop kun je meestal zien wat een miner oplevert. Koop je liever in een fysieke winkel een miner, laat je dan adviseren door de werknemers. 

 

4: Wat zijn de onkosten van minen?

 

Naast de aanschafkosten, waar we zo op terugkomen, maakt een miner ook maandelijks onkosten. Denk hierbij aan internet en stroomverbruik. De meeste mensen hebben tegenwoordig internet thuis, dus dit zal geen extra kosten opleveren. Een miner beïnvloedt niet de bandbreedte of internetsnelheid. Het stroomverbruik van een miner kan daarentegen oplopen tot honderden euro’s per maand. Het is daarom belangrijk om vooraf een jouw energiecontract te bekijken en uit te rekenen hoeveel stroom een miner verbruikt en hoeveel dit kost. Weet je niet zeker hoe je dit moet doen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag om zoveel mogelijk rendement uit onze miners te halen.

 

5: Kosten van een miner kopen 

 

Wanneer je weet wat een miner oplevert en wat de maandelijkse onkosten (stroomverbruik) zijn, kun je uitrekenen hoeveel winst een miner per maand maakt. Deel de aanschafkosten van een miner, door de maandelijkse winst en dan weet je hoe lang het duurt voordat de miner een break even point heeft bereikt. Het break even point is wanneer je de aanschafkosten van een miner hebt terugverdiend. Vanaf dat moment begin je met pure winst minen. Het is belangrijk om het break even point van een miner te berekenen, omdat je dan weet hoelang het duurt voordat jouw investering zichzelf heeft terugverdient. Sommige miners maken 1500 euro per maand winst, maar het duurt 4 jaar voordat de miner een break even point bereikt heeft. Daarnaast zijn er andere miners die na 9 maanden al een break even point bereiken en 300 euro per maand opleveren. Vraag jezelf af hoe lang jij geld opzij kan zetten voor een miner, hoe snel je de investering terugverdiend wil hebben en hoeveel winst per maand je wil maken.