Minen in 2022 – Economische basisprincipes

Minen in 2022 – Economische basisprincipes

Er komt een moment waarop Ethereum stopt met minen. Als je je hierin verdiept zal je veel informatie vinden over Ethereum die relatief simpele updates belooft en zelfs die updates vertragen enorm. Dat komt door de complexiteit van codering rondom ETH blockchain. Er zijn insiders die verwachten dat Ethereum ergens tussen 2023 – 2025 een keer over gaat op Proof-of-Stake. Echter is Ethereum beter schaalbaarder dan Bitcoin en is de verwachting dat Ethereum over 5 jaar net zoveel waard zou kunnen zijn als Bitcoin vandaag de dag. 

Wanneer Ethereum stopt met minen, zal ruimte ontstaan ​​waarin de kloof in winstgevendheid van de andere coins kleiner wordt. Dat is goed voor het concurrentievermogen en het zal ruimte geven voor groei. We kunnen verwachten dat andere algoritmes meer gemined worden en daarmee zal de marktcyclus van die crypto’s versnellen.

Miners zullen niet stoppen met minen

Zolang er munten zijn om te minen (en die zullen er altijd zijn), zullen miners minen. Dit betekent dat zodra Ethereum naar Proof-of-Stake (PoS) gaat, miners overschakelen naar andere algoritmen. Hoewel die nu minder winstgevend lijken, komt dat grotendeels omdat alle aandacht naar Ethereum gaat. Als het eenmaal weg is, zal de toename van hashrate naar andere algoritmes de interesse in andere munten vergroten en precies dat zal hun waarde verhogen.

De moeilijkheidsgraad zal toenemen – maar dat geldt ook voor de prijzen

Als we historisch terugkijken naar cryptomining, is het zo dat hoe hoger de hoeveelheid miners, hoe hoger de prijs van de cryptovaluta uiteindelijk wordt. Wanneer de moeilijkheidsgraad verhoogt stijgt de waarde van een coin. Proof of Work blockchains hebben de neiging om in waarde te stijgen wanneer de totale hoeveelheid miners toeneemt. Dat is simpelweg omdat het betekent dat meer mensen de munt bezitten en gaan gebruiken. De creatie van die munt wordt moeilijker en daarmee wordt die munt ook schaarser. 

In elk economisch model hangt waarde nauw samen met het gebruik. Dat kan zijn in goud, geprint geld en ook in crypto. Dit komt door eenvoudige economische basisprincipes – hoe meer mensen iets gebruiken, hoe hoger de waarde. Meer hashrate betekent dat meer mensen minen, wat betekent dat meer mensen de munten gebruiken, uitwisselen en verzenden, waardoor de waarde stijgt. Zoals we weten, hoe hoger de hashrate, hoe hoger de moeilijkheidsgraad en dus hoe minder winst – totdat de prijs van alle geminede munten stijgt. Dus wanneer Ethereum overgaat zullen wij waarschijnlijk een paar maanden zien waarin de winst in andere coins lager is, maar dit zal worden gecompenseerd door de geïnduceerde waardestijging van de munten die worden gemined. Omdat mensen Bitcoin zo eenvoudig kunnen gebruiken is het meer waard geworden dan goud. 


Gedecentraliseerde algoritmen zullen waarschijnlijk de voorkeur hebben

Naarmate munten zoals Ethereum meer gecentraliseerd worden, zal er vraag zijn naar een sterke gedecentraliseerde versie, aangezien zelfs Bitcoin-mining tot op zekere hoogte gecentraliseerd is, omdat bijna alleen grote ASIC-farms het nu minen. Mining via videokaarten zal waarschijnlijk aan populariteit winnen, omdat ze het oorspronkelijke ethos van cryptocurrencies belichamen –economische vrijheid. 

Regelgeving geeft de voorkeur aan GPU-mining boven ASIC’s

We zien in China dat er meer regulering naar de crypto-industrie komt. China neemt stappen tegen mining. Dit is echter in de praktijk zeer lastig om volledig te reguleren en het mikpunt zijn dan ook de grote ASIC-miningfarms. Kleine miners hoeven zich geen zorgen te maken, omdat ze verspreid zijn over de huizen van miljoenen gebruikers. 

Miners Nederland biedt veel algoritmen om te minen

We hebben meer dan 30 verschillende algoritmen en 44 verschillende cryptovaluta die geschikt zijn voor GPU-mining. Wij zullen de meest winstgevende coins detecteren en met twee klikjes kan jij binnen twee minuten overschakelen naar een andere coin. Dit allemaal vanuit jouw App! Dus als Ethereum verdwijnt, zullen wij je op de hoogte houden van de meest winstgevende coin. In de volgende blog zullen wij uiteenzetten wat deze 44 coins doen en welke van deze coins revolutionaire potentie hebben, qua mogelijkheden. Want ja… Blockchain is revolutionair en dankzij miners is de blockchain niet te hacken. 

En tot slot, miners zijn toffe mensen!

Iedere miner heeft een fantastisch verhaal. De meeste mensen die wij spreken weten al hoe geld voor hun werkt. Je kunt geld vandaag de dag op zoveel manieren laten groeien. Eén van onze grootste klanten verdient inmiddels meer dan €10.000 euro per maand aan cryptomining. Dit ten opzichte van €1782 per maand aan stroomkosten. Hij zei: ‘Het geld ligt letterlijk voor het oprapen, je hoeft alleen maar te bukken’. Ik moest lachen en kon mij daarin vinden, omdat je laat blijken dat je je nergens te goed voor voelt. Diezelfde avond fietste ik naar huis en trapte ik keihard op de rem… Diezelfde avond vond ik €180 op straat. 

Met minen zie je je vermogen groeien en dat is fantastisch! Je stapt uit bed en ziet letterlijk dat je in je slaap geld hebt verdiend. Wat ik persoonlijk prachtig vind is dat je met een miner bijdraagt aan een gedecentraliseerd financieel systeem. Daarmee pakken wij – een heel klein beetje – macht van de banken.  

Minen is rust in je hoofd in een volatiele wereld
Iedereen die al een tijdje in crypto zit, is zich bewust van de volatiele aard en dat is wat crypto zo aantrekkelijk maakt. Er komen ook momenten waarop de markt zichzelf corrigeert. Op die momenten is een miner een enorm stabiele investering om op terug te vallen. 

Wanneer de koersen sterk stijgen gaan er veel transacties door het netwerk. Afgelopen weken meten wij weleens aaneengesloten tot 150% extra inkomsten qua dagopbrengst. Die dag dat Elon Musk tweete dat Tesla niet langer Bitcoin betalingen zou accepteren was iedereen aan het verkopen. Wij hadden 300% extra dagopbrengst en die dagopbrengst had 4 dagen later pas weer normale proporties. Echter staat ETH op moment van schrijven hoger dan ooit en profiteren wij van die volatiliteit. 

Wanneer de markt zichzelf corrigeert, dat zijn de momenten waarop jij als miner uiteindelijk het meeste gaat verdienen. De echte truc met deze industrie is om geduld te hebben. Vraag het aan iedereen die 2 jaar geleden of 5 jaar geleden Bitcoin kocht en de moed had om te holden! Als je begint met minen zie je in praktijk hoe snel een miner zichzelf terugverdient. 

Een miner gaat 6 tot 10 jaar mee. Wij zijn er voor levenslange ondersteuning. Wij zijn er om jou compleet te ontzorgen. Aan welke setting je ook zit te denken. Wij helpen jou van A tot Z om jouw imperium verder op te schalen.  

Geschreven door admin

17 maart 2022

Gerelateerde Artikelen

Bekijk ook onze Cryptominer Shop

MatchX Multi Token Miner

Gerelateerde Artikelen

Begin nu

It’s never too late to get started

Een verhaal dat wij vaak horen is dat mensen in de beginfase van Bitcoin overwogen hebben om Bitcoin in te kopen. Uiteindelijk hebben ze dit niet gedaan, omdat ze toendertijd geen vertrouwen hadden in Bitcoin. Nu hebben ze daar spijt van. Bitcoin was de allereerste cryptomunt, maar tegenwoordig is het niet meer de enige cryptomunt. Er zijn er diverse andere veelbelovende cryptomunten die hun opmars aan het maken zijn.

Het is nooit te laat om mee te liften op een nieuwe cryptocurrency.

Begin nu

It’s never too late to get started

Een verhaal dat wij vaak horen is dat mensen in de beginfase van Bitcoin overwogen hebben om Bitcoin in te kopen. Uiteindelijk hebben ze dit niet gedaan, omdat ze toendertijd geen vertrouwen hadden in Bitcoin. Nu hebben ze daar spijt van. Bitcoin was de allereerste cryptomunt, maar tegenwoordig is het niet meer de enige cryptomunt. Er zijn er diverse andere veelbelovende cryptomunten die hun opmars aan het maken zijn.

Het is nooit te laat om mee te liften op een nieuwe cryptocurrency.