De Nederlandse analist PlanB voorspelt een naderende koersexplosie voor Bitcoin. Met zijn extreme positiviteit en optimisme over Bitcoin op sociale mediakanalen, zoals Twitter en YouTube, laat PlanB zien dat hij gelooft in een veelbelovende toekomst voor de digitale valuta. Volgens hem is het wachten op het moment dat Bitcoin erin slaagt om de 2Y Realized Price van $29.500 te doorbreken, wat in het verleden een indicatie was voor het einde van de bearmarkt.

 

Wat is de 2Y Realized Price van Bitcoin?

De 2Y Realized Price van Bitcoin verwijst naar het gemiddelde van de werkelijke handelsprijzen van Bitcoin gedurende de afgelopen twee jaar. Deze waarde geeft een nauwkeurig beeld van de historische marktwaarde van Bitcoin in die periode, inclusief alle prijsfluctuaties.

 

De rol van de 2Y Realized Price in de toekomst van Bitcoin

Als Bitcoin erin slaagt om de koers van $29.500 te heroveren, kan dit het definitieve einde van de bearmarkt betekenen en een positieve blik op de toekomst van Bitcoin mogelijk maken. We moeten echter opmerken dat Bitcoin recentelijk ook al boven dit koersniveau heeft gehandeld, waardoor de waarde van deze analyse enigszins wordt verminderd.

 

Macro-economisch klimaat en de vooruitzichten voor Bitcoin

PlanB vergelijkt Bitcoin met een strandbal die onder water wordt gehouden. Zodra deze wordt losgelaten, schiet de strandbal met enorme kracht omhoog. Een vergelijkbare koersexplosie zou geweldig zijn voor Bitcoin in 2023, maar het huidige macro-economische klimaat staat hier niet helemaal gunstig tegenover.

Een belangrijke factor die hierbij speelt, is de inflatie en de rente. De realiteit is dat de inflatie nog steeds hoger is dan de beoogde doelstelling van 2,0 procent die centrale banken wereldwijd hanteren. In de Verenigde Staten liggen de belangrijkste inflatiemetingen nog steeds op minimaal 4,0 procent, en het zal nog even duren voordat dit richting de 2,0 procent gaat.

Dit betekent dat we waarschijnlijk nog langer te maken zullen hebben met hogere rentetarieven van centrale banken, waardoor de moeilijke situatie op de financiële markten langer zal voortduren.

 

De toekomst van Bitcoin volgens PlanB

 Hoewel het niet logisch lijkt dat Bitcoin in 2023 al zijn oude hoogtepunt zal bereiken, zijn er in het verleden natuurlijk al vreemdere dingen gebeurd. Ondanks het feit dat de koers van Bitcoin in 2023 al met meer dan 60 procent is gestegen, mede dankzij het omvallen van financiële banken, is het nog te vroeg om te bepalen of dit het begin is van een nieuwe bullmarkt.

Desondanks blijft PlanB optimistisch. Deze populaire Nederlandse analist is ervan overtuigd dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Bitcoin weer op een nieuwe opwaartse trend gaat. Hij gelooft dat de volgende halvering, gepland voor april 2024, het startsein zal zijn voor een nieuwe bullmarkt.

 

Vooruitzichten voor Bitcoin in 2023 en daarna

Als we kijken naar de vorige halvering in mei 2020, duurde het uiteindelijk tot november-december 2020 voordat de Bitcoin-koers echt begon te stijgen. Mogelijk kunnen we dus denken aan een mooie bullrun tegen het einde van 2024 of het begin van 2025. Het is echter nog te vroeg om daar nu al conclusies aan te verbinden.

 

Klaar om te profiteren van de Bitcoin-koersexplosie?

Neem vandaag nog contact met ons op of ontdek alvast onze uitgebreide selectie van betrouwbare en efficiënte Bitcoin miners. Ons deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het kiezen van de beste miner die past bij jouw behoeften en budget.