Stel je eens voor… 

Een planeet met een compleet zelfvoorzienend decentraal financieel systeem. Een financieel systeem dat volledig draait op zonne- en windenergie. Compleet zelfvoorzienend. Een systeem waarin het vermogen per persoon en per bedrijf volledig transparant is, net als alle transacties die door iemand wordt uitgevoerd. Hoe zou de wereld er dan uitzien? 

Dit is een systeem waarbij transacties naar de andere kant van de wereld in dezelfde minuut nog op de rekening staan. Een systeem dat van de mens voor de mens is en niet van banken met miljardenwinsten. Dit decentrale financiële systeem bestaat al en heeft al meer dan 150 (crypto)valuta’s. Al deze munten kunnen wij minen. Deze netwerken wordt steeds stabieler en betrouwbaarder. De leiders en developers binnen deze organisaties weten dat wij op een keerpunt in de geschiedenis staan. 

Aan de vooravond

We staan aan de vooravond van niet alleen een nieuw financieel systeem, maar van de toekomst van onze kinderen en de mensheid. Jij leest dit, omdat je geld wilt verdienen, zo begonnen wij ook. Pas toen wij de miner aansloten en geld begonnen te verdienen leerden wij wat miners ECHT doen. De totale hoeveelheid miners wereldwijd is veel groter dan je denkt. Net als de cryptocommunity. In 2020 is de cryptomarkt 3x zo groot geworden in totale marketcap en groeide deze naar 600 miljard. In 2021 heeft crypto zichzelf nog meer bewezen, met een totale groei van 2 triljoen daarbovenop. Dat is keer 4 in één jaar!

Wat wij beginnen te zien in de sector van cryptomining is dat wij niet alleen Bitcoin, Ethereum en op moment van schrijven 45 andere netwerken ondersteunen die rekenkracht gebruiken, maar wij zien ook data-mining opkomen. Dataminers faciliteren razendsnelle data-overdracht. Deze systemen ondersteunen het nieuwe internet. Internet 3.0. The Internet of Things. Deze miners verbruiken praktisch geen stroom en zijn daarom zeer rendabel. Helium en MatchX zijn daar goeie voorbeelden van. Op dit moment zijn er in Nederland al meer dan 5.000 mensen die een MatchX miner hebben.

Geld wordt minder waard
Dankzij GPS is er een beperkte hoeveelheid aan totale miners nodig om heel Nederland te dekken. Met een miner help jij het bedrijf te verbeteren en te groeien en het bedrijf beloont jou daarvoor. Banken deden dat ooit ook. In de jaren ’60 gaven banken 12% spaarrente. Als dit bovenop een inflatie van 2% was, had je effectief 10% winst. Dat was win-win. 

In het huidige economische en geopolitieke klimaat weten we één ding zeker: geld wordt steeds minder waard. 12% rente verschuift langzaam richting een negatieve spaarrente. 

Kijkend naar crypto zien we een heel andere trend. Sinds het ontstaan van Bitcoin wordt crypto steeds meer waard. Huizen en goud idem dito. Staar je daarom niet blind op de korte termijn. 

Over 10, 20 of 30 jaar kan het wereldwijde financiële systeem er compleet anders uitzien. Hyperinflatie in landen die zwak staan ten opzichte van de dollar, zoals de El Salvadors van deze wereld versnellen dat proces door crypto al in dit stadium te omhelzen en als officiële valuta te accepteren. 

We hebben wereldwijd al een enorme cryptocommunity waarin Game-winsten naar de gamer gaan in plaats van corporate bedrijven en de NFT-opbrengsten van creatievelingen voldoende zijn om van Japan tot in Venezuela je familie te onderhouden. Ook dit is schaalbaar. We zien steeds meer initiatieven die aanslaan en haaks staan op het kapitalistische stelsel.  

Coinbase heeft al laten weten dat er een tijd komt dat zij een grote financiële instelling zullen overnemen. Als dit soort partijen dat kunnen, kunnen zij ook andere industrieën overnemen. Er is een ommekeer van moreel verantwoord ondernemen in gang gezet en samen kunnen wij het verschil maken.

Geloof niet alles wat je hoort..
In de media wordt gezegd dat crypto enorm vervuilend is. Computers die hiervoor gebruikt worden zouden veel stroom verbruiken, maar omgerekend is Bitcoin net zo vervuilend als alle drogers in Amerika. Dan kun je je afvragen wat de toegevoegde waarde van die drogers is ten opzichte van Bitcoin. Een ander veel gehoord minpunt van Bitcoin is dat het traag zou zijn. Maar kijk eens naar een internationale transactie bij een bank. Daar gaat ook vaak 48 uur overheen.

Alle verandering is moeilijk, maar eindig in iets moois
Dit nieuwe financiële systeem is in alle opzichten beter. Het is operationeel efficiënter, transparanter, sneller, makkelijker voor overboekingen naar ontwikkelingslanden, beter beveiligd dankzij blockchaintechnologie en het heeft een duidelijke en eerlijkere marktkapitalisatie. 

De transitie naar een compleet zelfvoorzienend decentraal financieel systeem is in volle gang en heeft niet veel tijd meer nodig. We horen de planeet te behandelen alsof we er willen blijven. We willen een eerlijker financieel systeem. Dat kan. Wij bieden de opties, de keuze is aan jou. Alle verandering is moeilijk in het begin, rommelig in het midden en prachtig aan het einde. 

P.S. In het 354 pagina’s tellende onderzoeksrapport van Aarti Goswami, Pramod Borasi en Vineet Kumar genaamd: ‘Cryptocurrency market 2022’ stellen de onderzoekers dat de cryptomarkt in 2030 zal groeien tot 5,94 triljoen dollar. Dat staat gelijk aan 12,8% rente cumulatief per jaar. Net als in de jaren ’60.