Het is mogelijk om contant geld te gebruiken om Bitcoin (BTC) te kopen. In dit artikel bespreken we drie manieren die je kunt gebruiken om contant geld om te zetten naar Bitcoin.

 

1: Prepaidkaart

In de supermarkt, kiosk of tabakszaak en tankstation, is het mogelijk om een prepaidkaart met contant geld te kopen. De waarde van deze prepaid kaarten kunnen vervolgens op een online exchange gebruikt worden voor het kopen van crypto. Een veelgebruikte prepaidkaart bij deze methode is een Paysafekaart. 

Exchanges: Paybis en Coinmania

Anoniem?: Nee

Bij Coinsbee is het mogelijk om crypto te gebruiken om cadeaubonnen of prepaidkaarten te kopen, zoals een Amazon, Itunes, Steam, Playstation kaart en nog veel meer.

 

2: Bankoverschrijving met contant geld betalen

Wellicht een omslachtige methode, maar het is mogelijk om een bankoverschrijving bij de bank met contant geld te betalen. De bank verstuurd dit bedrag vervolgens naar de rekening van de exchange. Daarna is het mogelijk om het geld op de online exchange te gebruiken om crypto in te kopen. Wanneer je niet wilt dat de bank vragen stelt over een groot bedrag contant geld, dan raden we deze methode ten zeerste af. 

Exchanges: Exmo

Anoniem?: Nee

 

3: Bitcoin ATM

In Nederland staan er meerdere Bitcoin betaalautomaten, de zogeheten Bitcoin ATM’s. Om gebruik te kunnen maken van een Bitcoin ATM, moet je een telefoon hebben waar een Bitcoin wallet op staat. Deze Bitcoin Wallet maakt draadloos verbinding met de Bitcoin ATM. Zodra de verbinding gemaakt is, is het mogelijk om contant geld in de Bitcoin ATM te stoppen. De Bitcoin ATM neemt het geld, telt het en stuurt Bitcoin naar de Bitcoin wallet op jouw mobiele telefoon. Dit kan volledig anoniem gebeuren. Het enige nadeel van de Bitcoin ATM’s is dat de fees vaak prijzig zijn. 

Locaties: Klik hier voor alle locaties van de Bitcoin ATM’s in Nederland.

Anoniem?: Ja