Alles wat je wilt weten over cryptominers

Wat doet een crypto miner precies?

Wist je dat banken de economie jaarlijks met 1,5% drukken? Met een miner lever jij een bijdrage aan een nieuw financieel valuta systeem. Een cryptominer is daarin in feite de bankmedewerker die de hele dag transacties verwerkt en goedkeurt. Dit doet hij voor een cryptonetwerk naar keuze. Een cryptominer is dus eigenlijk rekenwonder in dienst van een bank en jij wordt beloond voor het uitvoeren en goedkeuren van die transacties.

Wanneer je Ethereum minet is de miner tegelijkertijd hard aan het rekenen voor het laatste stukje code in het block van de blockchain. Dit is het allerlaatste stukje code voordat alle transacties online in de blockchain worden verzegeld. Iedere 10 tot 19 seconden wordt er een block in de blockchain verzegeld. De miningpool die dit laatste stukje code goed raadt wint gezamenlijk 12 Ethereum.

De hoeveelheid transacties die jouw crypto miner uitvoert hangt af van de MH’s (MegaHash) per seconde. Dit is de rekenkracht van de miner. Hoe hoger de rekenkracht, hoe meer transacties je verwerkt/goedkeurt en hoe meer je verdient. Wanneer jouw miningpool 12 Ethereum wint, wordt dit evenredig onderverdeeld op basis van de door jou geleverde rekenkracht.

Is minen nog wel rendabel?

Crypto valuta minen is al langere tijd rendabel, maar door de meest recente bullrun is cryptominen onwijs lucratief geworden. De terugverdientijd bij een zakelijke aanschaf van een miner via MinersNederland bij een stabiele koers is ongeveer 1-2 jaar. En dit is INCLUSIEF de stroomkosten! Wil je precies weten hoeveel je mined? Kijk dan in onze miner shop, daar staat per miner hoeveel opbrengsten jij in euro’s eruit haalt tegen de huidige koers!

Bereken jouw opbrengsten

De miningopbrengsten kun je zelf eenvoudig controleren via onze website. Onder iedere miner hebben wij namelijk een handige opbrengstcalculator. Deze berekent de geschatte opbrengst als jij vandaag een miner had staan.

Hoe hoog zijn de elektriciteitskosten?

Bij MinersNederland.com stellen we jouw crypto miner dusdanig af dat we een maximale opbrengst ten opzichte van minimale stroomkosten realiseren. De precieze elektriciteitskosten zijn natuurlijk geheel afhankelijk van de persoonlijke situatie.

Zakelijk

In geval van een zakelijk tarief verbruikt onze GOKU Crypto Miner zo’n €3,55 per dag. Omgerekend is dat €108,01 per maand. Zakelijk gezien krijg je (bij een eenmanszaak) maar liefst 33% winstvrijstelling over de gemaakte stroomkosten.

Particulier

Particuliere stroom is gemiddeld €0,22 per kWh. Onze grootste miner GOKU verbruikt particulier voor €6,51 per dag ofwel €191,91 per maand aan particuliere stroom. Particulier gezien geeft dat zelfs bij een lage koers op dit moment nog een erg mooi rendement! Wil je precies weten hoeveel de miner aan stroom kost bij jouw situatie? Stuur ons even een bericht met je stroomtarief en we rekenen het voor je uit.

Wat gebeurt er als de waarde van de door mij geminede coins daalt?

Er bestaan geen eurominers, alleen cryptominers. Je leert als miner al snel dat je beter naar het totaal aantal munten kan kijken dat naar wat het in euro’s waard is op dat moment. Want als de koers laag is, cash je natuurlijk niet uit. Wanneer die koers vervolgens weer stijgt, stijgt het geheel van de door jou geminede opbrengst. 

Wat gebeurt er als er veel transacties door het netwerk gaan?

Wanneer er veel transacties door het netwerk gaan is de markt volatiel. Op zo’n moment verdien je het meeste. Dit zijn de dagen dat de markt extreem bullish of extreem bearishis. Wij hebben zelfs dagen gemeten waarop de dagopbrengst wel 4 keer zo hoog lag, omdat het rode cijfers bloedde op de exchanges. Dat komt omdat er op dergelijke momenten een zeer grote hoeveelheid transacties door het netwerk gaat. Als miner krijg jij een deel van die fee. 

Heb ik verder nog iets nodig om te beginnen minen?

Een veel gestelde vraag is of mensen een computerscherm nodig hebben om de opbrengsten in de gaten te kunnen houden. Ons antwoord: NEE! Er is geen externe apparatuur nodig om de crypto miner uit te kunnen lezen. Je kunt de cryptominer gemakkelijk via jouw mobiele app bedienen. Mocht je bijvoorbeeld op vakantie zijn en de stroom is uitgevallen, kun je de miner van afstand weer aanzetten.

Internet: draadloos of vast?

Voor de crypto miner van MinersNederland.com maakt de snelheid van het internet niet uit. Wel is het belangrijk dat we de miner via een LAN-kabel kunnen verbinden. Dit komt omdat een LAN-kabel stabiel internet geeft. Mocht dit niet mogelijk zijn of vind je dit gewoon onpraktisch, hebben wij een ideale oplossing. Je kunt namelijk voor €20 euro per maand een WiFi-router aansluiten (+ eenmalig €49,95 euro).

De transacties kun je zien als .txt bestandjes vol met codes die constant worden geupload. De miner verbruikt op een dag 6 tot 20MB aan data.

Hoe werkt de installatie en onderhoud?

Miners Nederland zorgt ervoor dat de miner volledig geïnstalleerd is en gekoppeld is aan jouw cryptowallet. Wij koppelen onze miners onder andere aan: Binance, Litebit, Metamask, Trustwallet en Hotbit. Jij kunt zelf kiezen wanneer je de door jouw geminede opbrengsten wilt laten uitbetalen. Dit kan wekelijks of maandelijks of bij een bepaalde opbrengst, bijvoorbeeld iedere 0.1 Ethereum.

Nadat de koppeling is gemaakt komen wij de miner persoonlijk bezorgen. We leren je hoe je de miner instellingen kunt inzien. Denk hierbij aan de Hashrate per videokaart, de temperatuur van de miner etc. Uiteraard zie je ook hoeveel de miner voor jou verdient, wat hij al heeft opgebracht wat de prognoses zijn.

Wij komen iedere 2 jaar langs om de koelpasta van de miner te vervangen. Dit verlengt de levensduur en verkleint de kans op complicaties.

Hoe lang gaat een miner mee?

De fabrieksgarantie op de videokaarten is 2 jaar. Dan heb jij je investering met de huidige markt al lang en breed terugverdiend. De miner zelf heeft een verwachte levensduur van 6 tot 10 jaar.

Particuliere aanschaf vs zakelijke aanschaf cryptominer

Particulier is de terugverdientijd zo’n 1,3 jaar.

Totale aanschaf prijs incl. BTW€ 17.300,00
Totale aanschaf prijs excl. BTW€ 13.667,00
Voordeel omzetbelasting ZZP tot 68.500*€ 4.289,26
Voordeel omzetbelasting ZZP boven 68.500 EUR per jaar*€ 5.719,01
Voordeel investeringsaftrek€ 2.001,65
Totale eindprijs ZZP tot 68500 EUR winst€ 8.006,61
Totale eindprijs ZZP boven 68500 EUR winst€ 6.576,86

 

Ik wil de cryptominer thuis plaatsen, maar ik maak mij zorgen of ik het stroomnetwerk zal overbelasten.

Met één miner in huis zal dit absoluut geen probleem zijn. Het stroomnetwerk kan 3500Watt aan. Onze grootste miner, GOKU verbruikt 1040Watt. Dus je kunt naast internet, televisie en tv ook gerust de wasmachine, droger en stofzuiger tegelijkertijd aanzetten. Twee GOKU’s zouden daarentegen wel een kans op overbelasting kunnen geven. In dat geval raden wij wel een 3-fasenaansluiting aan.

Kan ik meerdere munten tegelijkertijd minen?

Je kunt per miner 1 munt tegelijkertijd minen. Dit is ook gebruikelijk. Wij kunnen ons voorstellen dat je fan bent van meerdere cryptomunten. Een strategie die sommige van onze klanten gebruiken is om een bepaald percentage van de geminde opbrengsten in Ethereum om te zetten in een cryptomunt naar keuze. Zo ben je aan het einde van de dag in beheer van meerdere cryptovaluta’s. Mocht je de cryptominer willen omzetten naar een andere munt is dit één minuut werk en uiteraard helpen wij jou daarmee. Met de miners van Miners Nederland kun je tot wel 44 coins minen. Een lijst hiervan vind je onderaan deze pagina.

Hoe zie ik hoeveel euro ik verdien dankzij het minen?

Dankzij Hive OS check jij realtime in de app wat jij verdient. Dit kan in Euro, Dollar, Ethereum of een andere valuta. Daarnaast zie je wat de maandprognose is en hoeveel je al verdient hebt. ALLE data is realtime.

Kan de cryptominer gehackt worden of mijn opbrengsten gestolen?

Zodra MinersNederland de miner geïnstalleerd heeft kunnen wij niet meer in jouw omgeving en is dit 100% afgebakend. Dat is ook het mooie aan blockchain: het is niet te kraken. Je bent natuurlijk wel zelf verantwoordelijk om jouw wachtwoorden op een veilige manier te bewaren.

Klinkt leuk allemaal, what’s the catch?

Het leuke aan minen is dat het redelijk recht-toe-recht-aan is. Bovenstaande informatie geeft aan dat minen een rekensom is. De rekensom klopt. Je hoeft niet langer hard te werken voor geld. Een miner is passief inkomen. Een investering in financiële vrijheid. Met een cryptominer heb je een bankmedewerker die voor jou werkt. Eentje die nooit ziek is, geen vakantiedagen wilt en niet klaagt over het leven. Ook wel eens fijn

De catch is dat wij ook niet weten hoe lang wij Ethereum kunnen blijven minen. Ethereum blijft de release date van proof-of-work naar proof-of-stake steeds uitstellen. Momenteel staat de overgang gepland op het tweede kwartaal van 2022. Er zijn bij Ethereum intern geruchten dat dit 2023 of zelfs 2025 zal worden. Dit heeft te maken met de compliciteit waar de coderingen op berusten en de hoeveelheid fouten die voortkomen uit aanpassingen. Goed om te weten: Ethereum heeft nog geen enkele deadline gehaald.

De meeste van onze klanten zijn hiervan op de hoogte en maken zich dan ook geen zorgen over deze migratie. Dat komt omdat er nog tal van andere cryptomunten te minen zijn. Al was cryptomining niet rendabel geweest, zouden niet zoveel mensen het doen. Cryptomining is pas sinds de bullrun in 2021 onwijs lucratief geworden. De Chineze bitcoinfabrieken van 2011 tot 2014 hebben weinig tot niets verdiend aan bitcoinmining. Zij geloofden in de visie van crypto. De eigenaren van die fabrieken zijn vandaag de dag een soort halfgoden binnen de crypto.

Het kan zijn dat minen op den duur minder rendabel wordt, maar daarentegen hebben we Ethereum in 1 jaar tijd met een factor 20 in waarde zien stijgen. Alles wat ervoor nodig is om gedurende die onzekere tijd maximaal rendement te hebben is één bullrun.

Een cryptominer schaf je aan omdat je gelooft in de lange termijn van crypto. Mocht het toch (hoewel wij dit niet verwachten) zo zijn dat crypto instort of op niets uitloopt, heb je nog altijd onze videokaarten van A++ kwaliteit.

Is de miner echt zo stil als jullie beloven?

Wij bouwen cryptominers die stil zijn zodat je er geen last van hebt. Je kunt het aantal decibel vergelijken met een kleine handventilator. Hoewel er ook klanten zijn die het fijn/handig vinden, raden wij niet aan om de miner naast je bed of op je werkplek te zetten omdat het toch wel een kleine constante zoem geeft. Deze zoem is weliswaar op de achtergrond aanwezig, maar kan op den duur als storend worden ervaren. De mate van geluidproductie of eerlijk gezegd: de mate van geluidreductie is iets waarin wij ons echt onderscheiden (naast de uitstekende service).

Zijn er manieren waarop ik de cryptominer (onbedoeld) kan slopen?

Bij MinersNederland bouwen wij iedere crypto miner met componenten die voldoen aan de allerhoogste Nederlandse veiligheidsstandaarden. Daarbij hebben wij niet alleen gekeken naar CE-certificeringen, maar werken wij uitsluitend met de best aangeschreven producten. In dat proces hebben wij veel geleerd en weet je zeker dat jouw miner in alle opzichten veilig is.

Er is niets waarmee je de miner kunt verpesten zonder fors geweld te gebruiken. Een cryptominer schakelt zichzelf uit als er iets is dat hem niet bevalt.

Praktijkvoorbeeld

Een klant had onze miner nog geen 24 uur staan en paste handmatig onze instellingen aan met het doel om 1,5% meer rekenkracht te genereren, tegenover 5% meer stroomkosten. Moet kunnen dacht ‘ie. Daar dacht onze miner anders over. Hij zette de miner op vol vermogen en ging de volgende dag zelf op vakantie. Toen hij op zijn strandbedje lag kreeg hij een SMS dat zijn miner offline was. Op afstand hebben wij de miner weer naar onze optimale instellingen aangepast en gemonitord. Met andere woorden: je kunt met de instellingen sleutelen, maar zodra de miner overbelast raakt schakelt hij zichzelf uit veiligheidsoverwegingen uit.

 

Welke cryptovaluta kan ik met jullie cryptominer minen?

 * Alle bovenstaande uitspraken over de dagopbrengst zijn gedaan op basis van Ethereum-mining.

Kan ik een afspraak met jullie maken om een indruk van het bedrijf en de producten te krijgen?

Natuurlijk. Wij begrijpen dat dit een flinke investering is en dat je graag de gezichten achter MinersNederland ziet. We plannen onze afspraken gebruikelijk op de woensdag- en vrijdagmiddag. Dan geven we een uitgebreide demonstratie van de mogelijkheden. We hebben een vestiging in Wormerveer en in Utrecht.  Mocht je een andere dag willen langskomen, neem dan gerust contact op.

Afspraak maken?

Wil je meer weten over onze miners of wil je een afspraak maken om langs te komen? Neem dan telefonisch contact op via +31 6 363 002 93. Geen gehoor? Probeer dan eens ons vaste telefoonnummer +31 30 249 6191.