Leer hoe je de opbrengst van de MatchX Miner maximaliseert

Leer hoe je de opbrengst van de MatchX Miner maximaliseert

Met een MatchX M2 Pro Miner word je beloond in MXC als je bijdraagt aan het IoT netwerk. Dit wordt ook wel Proof of Participation (PoP) genoemd. De grootte van de beloning ligt tussen de $10-12, mits de Miner Health 100% is. In dit artikel leggen wij je uit hoe je de Miner Health op 100% krijgt en de mining opbrengsten maximaliseert.

 

Wat is Miner Health?

Miner health is de kern van het PoP systeem en geeft miners controle en inzicht over alle aspecten die de mining efficiëntie beïnvloeden. Wanneer de Miner Health 100% is, is de mining efficiëntie ook 100%. Voor nieuwe miners is er een 90 dagen “Grace Period”.

 

Wat is de “Grace Period”?

De Grace Period is een periode van 90 dagen waarin miners alle onderdelen van de MatchX M2 Pro Miner kunnen verkennen, zonder dat dit de Miner Health beïnvloed. Dit houdt in dat de Miner Health tijdens de eerste 90 dagen altijd 100% blijft. De 90 dagen gaan in vanaf het moment dat je de MatchX M2 Pro Miner aansluit. Tijdens deze 90 dagen kun je veranderingen in de Miner Health zien, maar dit zal de efficiëntie van het minen niet beïnvloeden. Dit geeft nieuwe miners de tijd om gedurende deze 90 dagen hun Miner Health naar 100% te brengen, zodat ook na de grace period de miner door mined op 100%.

 

Hoe krijg ik 100% Miner Health?

De Miner Health wordt door een zestal factoren bepaald, namelijk Uptime, Altitude, GPS, Orientation, Proximity en Fuel. Van deze zes factoren, zijn de grootste factoren Uptime en Fuel. 

Uptime: 20% Miner Health

Altitude: 5% Miner Health

GPS: 5% Miner Health

Orientation: 13% Miner Health

Proximity: 7% Miner Health

Fuel tank: 50% Miner Health

 

Uptime 

Uptime meet de verbinding tussen de MatchX M2 Pro Miner en het IoT netwerk. Voor de uptime is een stabiele internetverbinding en stroomvoorziening nodig. De uptime is belangrijk, omdat de uptime laat zien hoe betrouwbaar een MatchX M2 Pro Miner is. Wanneer een MatchX M2 Pro Miner voor een langere periode offline is, wordt het als onbetrouwbaar beschouwd en kan deze miner niet meer voor 100% op het netwerk minen. Dit zorgt ervoor dat miners gestimuleerd worden op hun uptime te optimaliseren, wat vervolgens weer leidt tot een betrouwbaarder netwerk dat wereldwijd miljarden IoT apparaten kan verbinden.

Het kan voorkomen dat er iets gebeurd waardoor de MatchX M2 Pro Miner tijdelijk geen verbinding heeft. Denk hierbij aan internet onderhoud, stroomuitval of een tijdelijk noodzakelijk loskoppelen van de MatchX M2 Pro Miner om deze te verplaatsen of te verhuizen. Het is niet zo dat deze gebeurtenissen de Miner Health negatief zullen blijven beïnvloeden. Op het moment dat de MatchX M2 Pro Miner uptime verliest gaat de Miner Health omlaag, maar iedere 7 dagen wordt de uptime gereset. Iedere week wordt de Miner Health berekend aan de hand van de gemiddelde uptime over de voorgaande 7 dagen. Mocht de MatchX M2 Pro Miner om wat voor reden dan ook uptime verliezen, dan zal dit de mining efficiëntie maar een week lang beïnvloeden.

 

Altitude en GPS

De altitude is hoe hoog de MatchX M2 Pro Miner staat ten opzichte van de begane grond. Het algoritme neemt ook de locatie (GPS) van de MatchX M2 Pro Miner mee in de berekening. Nederland ligt ten opzichte van andere landen erg laag. Dankzij de GPS worden wij niet gestraft voor waar wij wonen en kunnen wij ook 100% mining efficiëntie behalen. Het is wel belangrijk is, dat je probeert om de MatchX M2 Pro Miner op een hoge plek aan te sluiten. Bijvoorbeeld op de tweede verdieping, op een balkon of op het dak. Dit zorgt ervoor dat de verbinding die jouw MatchX M2 Pro Miner maakt met het IoT netwerk optimaal is.

 

Orientation

Orientation is niets meer dan het rechtop plaatsen van de MatchX M2 Pro Miner. De MatchX M2 Pro Miner heeft niet voor niets antennes en deze moeten gebruikt kunnen worden. Wanneer de MatchX M2 Pro Miner op de kop wordt neergezet, verliest de MatchX M2 Pro Miner Miner Health.

 

Proximity

Proximity is de nabijheid van andere MatchX M2 Pro Miners. Wanneer er een groot aantal miners binnen een klein gebied staan, zal dit niet veel bijdragen aan de groei van het IoT netwerk. Om deze reden kunnen er 10 MatchX M2 Pro Miners binnen een straal van 2 km staan. De 11e MatchX M2 Pro Miner die wordt toegevoegd aan dit gebied zal Miner Health verliezen.

Op de MatchX Map kun je zien hoeveel MatchX M2 Pro Miners in de buurt staan.

https://mxcmapper.com/

 

Fuel

De fuel (brandstof) van een MatchX M2 Pro Miner zijn de geminede MXC tokens. Alle geminede tokens gaan in een “fuel tank”. Deze fuel tank is altijd zo groot als het totaal geminede MXC tokens. Op het moment dat je MXC opneemt, verminderd de fuel in de fuel tank en verliest de  MatchX M2 Pro Miner Health. De fuel tank draagt 50% bij aan de totale Miner Health. We gaan er in dit artikel vanuit dat de MatchX M2 Pro Miner 50% Miner Health heeft van de overige 5 factoren. 

Bijvoorbeeld:

Totaal geminede MXCOpgenomen MXCMXC in de fuel tankFuel tank % (max 50%)Totale Miner Health %
100010050%100%
100505025%75%
10010000%50%

 

Dit betekent niet dat je nooit MXC kan opnemen. Hoe langer de  MatchX M2 Pro Miner aanstaat, des te meer tokens er gemined worden die de fuel tank weer vullen, waardoor de Miner Health gradueel groeit.

Bijvoorbeeld:

Totaal geminede MXCOpgenomen MXCMXC in de fuel tankFuel tank % (max 50%)Totale Miner Health %
10010000%50%
1501005016,67%66,67%
20010010025%75%
25010015030%80%
30010020033,34%83,34%

 

Miner Health is een nieuw concept

Miner Health is nog nooit eerder gebruikt systeem. Het doel van de Miner Health is om miners inzicht en controle te geven over het globale data netwerk dat ze zelf bouwen. Op deze manier kunnen miners zelf beslissen hoe ze willen deelnemen aan het netwerk. Aangezien Miner Health een nieuw concept is, zullen er regelmatig updates en veranderingen plaatsvinden om dit concept te optimaliseren.

MXC Foundation:

“Miner health is the next step in strengthening our global data network, and this is how blockchain meets real-world applications.”

Mine Bitcoin met de MatchX Miner

Wil je de MatchX opbrengsten nog meer optimaliseren? Lees hier hoe je naast MXC ook Bitcoin kan minen met de MatchX M2 Pro Multi Token Miner.

Geschreven door A. N.

24 juni 2022

Gerelateerde Artikelen

Bekijk ook onze Cryptominer Shop

MatchX Multi Token Miner

Gerelateerde Artikelen

Begin nu

It’s never too late to get started

Een verhaal dat wij vaak horen is dat mensen in de beginfase van Bitcoin overwogen hebben om Bitcoin in te kopen. Uiteindelijk hebben ze dit niet gedaan, omdat ze toendertijd geen vertrouwen hadden in Bitcoin. Nu hebben ze daar spijt van. Bitcoin was de allereerste cryptomunt, maar tegenwoordig is het niet meer de enige cryptomunt. Er zijn er diverse andere veelbelovende cryptomunten die hun opmars aan het maken zijn.

Het is nooit te laat om mee te liften op een nieuwe cryptocurrency.

Begin nu

It’s never too late to get started

Een verhaal dat wij vaak horen is dat mensen in de beginfase van Bitcoin overwogen hebben om Bitcoin in te kopen. Uiteindelijk hebben ze dit niet gedaan, omdat ze toendertijd geen vertrouwen hadden in Bitcoin. Nu hebben ze daar spijt van. Bitcoin was de allereerste cryptomunt, maar tegenwoordig is het niet meer de enige cryptomunt. Er zijn er diverse andere veelbelovende cryptomunten die hun opmars aan het maken zijn.

Het is nooit te laat om mee te liften op een nieuwe cryptocurrency.